Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Абоненти повідомляють про відновлення домашнього інтернету від "Київстар"

Абоненти повідомляють про відновлення домашнього інтернету від
Фото: spidersweb.com.ua

У вівторок, 12 грудня, близько 20:00 абоненти "Київстар" почали повідомляти про відновлення домашнього інтернету. Щоправда, мобільний зв'язок наразі не відновився, повідомляє KP.UA.

Раніше мобільний оператор "Київстар" повідомив, що намагається відновити роботу після кібератаки.  Проте хакери пошкодили не лише поверхню, а й центр управління мережі, тому на відновлення знадобиться доба, повідомили KP.UA джерела компанії. Якщо доведеться перемикати вручну, то - приблизно тиждень. Однак бригади вже виїхали, працюватимуть цілодобово. Також зазначили, що зв'язок з'являтиметься точково, а не всюди одночасно.

Вранці 12 грудня спецслужби РФ здійснили хакерську атаку на "Київстар". Без зв'язку залишилися мільйони абонентів по всій країні. В СБУ розповіли, що одразу після виникнення інциденту до офісів компанії "Київстар" виїхала оперативно-слідча група, яка документує обставини атаки. Крім того, кіберфахівці на місці надають допомогу співробітникам "Київстару" і координують зусилля державних установ для якнайшвидшого відновлення мережі. Спецслужба України відкрила кримінальне провадження за вісьмома статтями Кримінального кодексу.