Завантажити ще

Учасник "МайстерШеф. Битва сезонів" Руслан Лучков: На проекті казав, що ми маємо не лише готувати, але й створювати шоу

Учасник
Фото: Телеканал СТБ

У першому випуску кулінарного шоу "МастерШеф. Битва сезонів" проект залишив суперфіналіст 9-го сезону "МастерШеф" Руслан Лучков. "КП в Україні" поговорила з ним про участь у проекті, про кулінарії та роботу актором травести-шоу.

У цьому сезоні яскравих учасників достатньо

- Руслане, шанувальники проекту були приємно здивовані, коли дізналися, що ви братимете участь у новому сезоні. Чому вирішили піти саме на "Битву сезонів", а не на "Професіоналів"?

- Для "професіоналів", я вважаю, мені було ще рано, хоч мої шанувальники хотіли бачити мене саме у цьому шоу. Загалом я й сам планував знову піти на "МастерШеф", тому коли зателефонували і запропонували взяти участь, вирішив погодитися. Я собі тоді сказав, що вже спробував себе на "аматорах", чому б не спробувати на "Битві сезонів"?

- Чи не боялися конкуренції з боку професіоналів?

- Я у своєму житті на кухні до певного моменту взагалі не стояв і був більше "домашнім кухарем", або, як кажуть, "аматором". Я по життю артист, який понад 10 років працював на сцені. Готовка для мене – це як майстер-класи, які я проходив, мої напрацювання. На кухні ніколи серйозно не працював. Щодо конкуренції – я чудово розумів, куди йду і на що погодився (посміхається).

- Учасники часто називали Павла Серветника та Олександра Цвігуна головними претендентами на перемогу. Як ви вважаєте, хто з учасників може перемогти?

- Цього сезону серед учасників я відзначив Олександра Білодіда. Ще запам'ятався Олександр Кривець. Саша Цвігун – прогресивний, але молодий, хоч справжній фанат своєї їжі. Взагалі цього сезону зібралося багато "улюбленців", тому яскравих учасників достатньо (посміхається).

"Я пішов красиво, чесно і з піднятою головою"

– Яка була атмосфера за кадром? Між учасниками була жорстка боротьба, чи все було спокійно?

- Я там був лише п'ять днів, тому мені важко сказати (усміхається). Мені здається, у мене було мало поганих коментарів, бо до мене всі ставилися добре, не мав негативу в мій бік. Мені в обличчя ніхто нічого не казав. Ми всі дорослі люди, і це "МайстерШеф". Всі знають, що до чого і як поводитися (посміхається).

- На проекті ви були першим учасником, який у першому ж конкурсі одягнув чорний фартух, хоча ідея вашої страви була гарною. Як ви вважаєте, чому не впоралися із завданням?

– Не знаю, що зі мною тоді сталося. Я, по-перше, проспав автобус, потім виявилося, що забув дома телефон, довелося повертатися. Потім на проекті я якось "загубився", зник азарт, який був у 9-му сезоні. Під час конкурсу було багато моментів… Я хотів приготувати щось оригінальне, свою страву бачив по-іншому, вона мені здавалася цікавою. Проте я не врахував, що доведеться чекати на вердикти, а цей десерт подається відразу. Я був такий злий (сміється). Якби взяв м'ясо чи рибу, то не покинув би проект, але вирішив зробити десерт, бо у своєму сезоні я не був десертником, хотів усіх здивувати… Натомість ви бачили, як я пішов гарно? Хлопці думали, що я плакатиму, а я їм сказав: "Мені 34 роки, і в моєму житті ніхто не змусить мене плакати!". Якщо я вже зробив таке, то піду додому. Я пішов чесно, з піднятою головою.

"З мого сезону ніхто не зробив стільки гастроужин, як я"

- Ви - один із найяскравіших учасників 9-го сезону "МастерШеф". Однак після проекту про вас практично нічого не було чути. Чим ви займалися весь цей час?

- Я працюю офіціантом в одному ресторані та адміністратором в іншому. Я у цій професії 16 років, це моя улюблена професія, я добре заробляю. Міняти її не збираюся, бігати ресторанами теж не люблю. Кухарем не працюю, бо маленька зарплатня. Після проекту я робив гастровечері. Зробив їх сім, із мого сезону ніхто стільки не зробив (посміхається). Ще творив свою кухню, півроку тому почав випускати трюфельні цукерки. Готувати для мене... Ну, кришити "Цезар", олів'є - це нудно, мені треба щось творити, десь пробувати. Я б, може, цим серйозно займався, але мені треба забезпечувати маму та сестру, заробляти.

- З ким із учасників 9-го сезону ви зараз спілкуєтеся?

- З усіма. Я дуже дружу з Аннушкою, з Погосовою. Дуже рідко спілкуюся з Сергієм, він завжди зайнятий, у нього своя робота.

- А що щодо концертної діяльності?

- Коли мене запрошують, я працюю, але це дуже рідко. Я зараз хочу зробити фотосесію, тому що був зайнятий кухнею, роботою, шоу і з цього красиво пішов. Зараз вирішив створити щось цікаве, нове, оригінальне, із костюмами, щоб порадувати око глядача.

- Чи не думали завести YouTube-канал?

- Я хотів би відкрити канал, але як травести, не як Руслан. У житті мені це не цікаво, я комфортніше почуваюся в образі, більше люблю створювати. Виглядати і вигадувати так, як я, не зможе ніхто (усміхається). Але мені хочеться чогось серйознішого. Коли я працював на сцені, робив це смішно, десь із клоунадою. Зараз стаю серйознішим, подразником для людей вже не хочу бути. У житті я спокійний, впевнений та строгий у роботі.

Фото: СТБ

Фото: СТБ

Про роботу актором травести-шоу

- На проекті ви розповіли, що завжди мріяли стати кухарем, проте понад 10 років працюєте актором травести-шоу. Чому ви вирішили розвиватися саме в цьому жанрі і з чого розпочалося ваше захоплення сценою?

- Мені запропонували працювати травести. Я якось прийшов на тематичну вечірку, хлопці мене побачили і сказали: "Русику, ти прикольний!". Для мене травести – це було щось незвичне, мовляв, як це – вдягнути спідницю? Гаразд, коли на вечірці і це за приколом, але потім мені зателефонували, зі мною зустрілися, щоб запропонувати роботу. Я, звичайно, дивився на них з великими очима і не розумів, чого вони хочуть від мене (посміхається). Але я спробував. Десь півроку мені це не дуже подобалося, і тоді мені сказали: "Русику, або ти професійно працюєш у цій сфері, або кидай. Якщо це твоє, то буде твоє". І я почав займатися цим професійно: їздити на конкурси, гастролі – і пішли добрі заробітки.

– Ваш псевдонім Лоліта Амбер. Ви вигадали його самі чи вам хтось підказав?

- Лоліту вигадали хлопці. На той момент у нас була Лоліта Сваровські та Лоліта Феррарі, ці дві людини вже, до речі, пішли з травісті, побігли за кордон і стали "качками" (сміється). Я ще читав коментарі, що кошу під Лоліту Мілявську, але це не так. Я працюю більше в жанрі дрэг-квін – це американський напрямок, у нас звикли називати травесті. Я не копіюю нікого, а роблю собі ім'я. Дрэг-квін - це вільніший напрямок, і я можу робити все, що хочу, і виглядати, як хочу. Але це не просто, мовляв, ти прийшов, надів убрання, нафарбувався - і "ти зірка". Треба багато часу витратити вивчення образа.

- А який у вас улюблений образ?

- У мене їх понад 90! Є і піжами, і сукні зі стразами. За це можна було дві квартири купити (сміється).

- А що скажете про хейт? Як реагуєте на негативні коментарі?

- Коли вийшов тизер "Битви сезонів" і мене ще не було там видно, а лише силует, у коментарях таке писали, повний треш! Хейт завжди буде. Я вже за свої роки звик. Може люди й думали щось погане, але мені в обличчя ніхто нічого й ніколи не говорив. Може щось було в інтернеті, але це вже "дивані критики".

- Як плануєте надалі розвивати кар'єру?

- Я б зараз із задоволенням поїхав зніматися у дрэг-шоу (сміється). Я вважаю, що глядачеві потрібне таке! Щось яскраве та цікаве. Чому люди люблять телешоу? Тому що глядач приходить втомлений додому, він вмикає телевізор, і йому має бути смішно. Чому Русик запам'ятався у своєму сезоні? Тому що він був незвичайним, завжди говорив у лоб. На кухні ж я завжди серйозний, для мене це було дуже важливо, а на інтерв'ю міг робити все, що завгодно. Коли я прийшов на проект, казав, що ми маємо не лише готувати, а й створювати шоу. Завдяки цій креативності я й запам'ятався (посміхається).

Новини по темі: Інтерв'ю "МастерШеф"