Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Знову нічия, знову 1: 1. Україна втратила очки з Боснією і Герцеговиною в найважливішому матчі відбору на ЧС-2022

Знову нічия, знову 1: 1. Україна втратила очки з Боснією і Герцеговиною в найважливішому матчі відбору на ЧС-2022
Фото: УАФ \Павло Кабанов.

Збірна України з футболу 12 жовтня у Львові не змогла обіграти прямого конкурента за вихід до фінальної частини ЧС-2022 в Катарі, команду Боснії і Герцеговини - знову нічия, знову 1: 1.

Україну перед поєдинком обережно називали фаворитом, але це ще потрібно довести на ділі: адже тільки чотири дні тому Україні вдалося скинути з себе "нічийне прокляття" і здобути першу перемогу в кваліфікації після п'яти поспіль нічиїх - в гостях над Фінляндією. І рахунок відкрив той же гравець, який зробив почин проти фінів - Андрій Ярмоленко. На 15-й хвилині він замкнув простріл Циганкова і забив свій 44-й м'яч у 104-й зустрічі за збірну України (нагадаємо, у Андрія Шевченка 48 голів в 111 матчах, і за обома показниками Андрій має шанс обігнати  колишнього коуча).

На кінець півгодини гри господарі мали теоретичну можливість "закривати" матч, але двічі не використали вірні моменти. На 24 хвилині Тимчик не реалізував вихід один на один після майстерної подачі Соболя - воротар прочитав епізод. На 29-й Циганков головою не влучив у дальній кут після ідеального навісу від Степаненка. Правда, між цими епізодами Матвієнко мало не відзначився автоголом (нагадаємо, саме захисник "Шахтаря" в грі з Фінляндією засадив нам "свояка" від Пуккі - гол-то записали на фіна, але реальний його автор якраз Матвієнко)!

Потім двічі небезпечно було біля воріт Пятова, але і боснійці нас "пробачили". Після перерви черговий вихід один на один не зміг конвертувати в гол Тимчик. Боснійцям це набридло, вони провели заміни і придавили. На 69-й хвилині своє слово сказав Пятов - витягнув з кута м'яч після обвідного удару Джеко (схожий сейв Андрій зробив в недавньому матчі з "Інтером" в Лізі чемпіонів).

А на 77-й хвилині Україна-таки догралась, і гості зрівняли рахунок - це було логічним підсумком останніх 20 хвилин гри. Ахмедходжіч пробив точно під штангу, тут вже Пятов нічим допомогти не міг.

Боснійці, здається, цілком могли грати і на перемогу, але завдання порахували виконаним. Україна повернула собі м'яч, але створити нічого не змогла. Ще до гола в наші ворота Петраков замінив Яремчука, потім випустив Зубкова замість втомленого Ярмоленка, проте без лідерів в атаці справи не ладналися.

Атмосфера на матчі була прекрасною - це ж Львів! Були продані всі 24 тисячі квитків (2/3 від заповнюваності «Арени Львів», такою була "коронавірусна" умова), збірна отримала відмінну підтримку - але дива не сталося. З одного боку, Львів підтвердив своє реноме - збірна тут не програє. Але нічия на цей раз зовсім не радує.

Тепер в 20 іграх національної команди, які приймав Львів, статистика така: 17 перемог, 3 нічиї та, як і раніше, жодної поразки з різницею м'ячів 47-11. Раніше повідомлялося, що національний гімн України перед цією грою виконав DZIDZIO.

Фіни тим часом впевнено обіграли Казахстан (питається, що нам заважало?) завдяки дублю Пуккі і набрали 8 очок після 6 матчів. У боснійців стало 7 після 6, Франція лідирує - 12 після 6, а Казахстан вибув з боротьби - 3 очка. Україна після 7 матчів йде на другому місці з 9 очками. І якщо боснійців ми ще можемо самостійно залишити за спиною, то фіни тепер самі ковалі свого щастя, і, незважаючи на поразку від України на минулому тижні, знову збільшили шанси фінішувати вище "жовто-блакитних".

Остаточно доля збірної України у відборі на ЧС-2022 вирішиться 16 листопада - о 21.45 у матчі-відповіді з Боснією і Герцеговиною, який стане для наших останнім в групі. І навіть перемога не буде стовідсотковою гарантією для другого місця - так як, нагадаємо, крім боснійців в Катар рвуться фіни.