Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
19 квiтня
Завантажити ще

Збірна України програла Шотландії, втративши лідерство в групі Ліги націй

Збірна України програла Шотландії, втративши лідерство в групі Ліги націй
Фото: uaf.ua

Перенесений матч 1-го туру Ліги націй УЄФА 2022/23 завершився перемогою збірної Шотландії над національною командою України.  Як пише РБК-Україна, українська команда зазнала розгромної поразки, закінчивши матч з рахунком 0:3. В результаті збірна втратила лідерство в квартеті B1.

С самого дебюту команди обмінялися небезпечними випадами. При цьому до акцентованих ударів в обох випадках справа не дійшла. Натомість на 11-й хвилині Караваєв і Бондар невдало зіграли на підступах до власного штрафного й дозволили пробити Адамсу, але Трубін намертво впіймав м'яч.

Поступово "Тартанова армія" перебрала ініціативу і вже до самої перерви збірна України нагадала про себе хіба що стандартом після фолу на Мудрику. Удар із зони по центру воріт метрів із 30-ти взявся виконати Маліновський, але його прийняла на себе стінка.  

На старті другого тайму збірна Шотландії посилила тиск на редути українців. "Синьо-жовті" спробували взяти на озброєння швидкі контр випади, але Мудрик  під час удару не попав в ворота.

На 70-й хвилині Макгінн точно пробив у дальній кут – 1:0. Шотландці продовжили тиск і протягом другого тайму змогли забити ще двічі. Дубль оформив джокер збірної Шотландії Дайкс.

Україна до фінального свистка так нічого і не змогла протиставити шотландцям. Тепер, за два тури до кінця розіграшу, першою іде Шотландія (9 очок), а українська команда відстає від неї на два пункти. Наступний матч українці зіграють 24 вересня проти збірної Вірменії.