Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
28 березня
Завантажити ще

Українська медалістка Токіо-2020 пішла зі спорту в 22 роки: Мрія збулася, тепер - сім'я, діти

Українська медалістка Токіо-2020 пішла зі спорту в 22 роки: Мрія збулася, тепер - сім'я, діти
Фото: Instagram\Алина Шинкаренко.

Українська спортсменка Аліна Шинкаренко, призер Олімпіади в Токіо у синхронному плаванні, несподівано оголосила про завершення спортивної кар'єри. Про це 22-річна бронзова медалістка Ігор-2020 повідомила в Інстаграмі. Причому, судячи зі слів "Час зізнатися", рішення піти зі спорту синхроністка прийняла ще раніше.

"Час зізнатися. Я закінчила свою професійну спортивну кар'єру на прекрасній ноті - олімпійська медаль. Хочу сказати величезне спасибі всім, хто допоміг прийти до цього, - тренерові, дівчатам, масажистам, лікарям, рідним та близьким, які підтримували у важкі хвилини, - спасибі велике", - написала Аліна.

Передбачаючи питання "Чому так рано?", спортсменка додала: "А чого тягнути?"

"Комплект медалей з чемпіонату світу і Європи є. Олімпійська медаль, яка була мрією з дитинства, теж є. Рано чи пізно це доведеться зробити і йти шукати себе далі, створювати сім'ю, народжувати дітей", - підсумувала Шинкаренко, дійшовши висновку, що краще зробити це рано, аніж пізно.

Олімпійські ігри в Токіо пройшли з 23 липня по 8 серпня. Збірна України завоювала 19 медалей, серед яких - одна золота. Українські синхроністки взяли першу в історії України медаль командних змагань на Олімпіаді-2020 на артистичному плаванні. Вони виступали в такому складі: Марта Федина, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Аліна Шинкаренко, Єлізавета Яхно, Катерина Резник, Владислава Алексієва та Марина Алексієва. Раніше збірна України з синхронного плавання з Шинкаренко у складі завоювала золото на чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Будапешті.