Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

У Мілані Андрія Шевченка зустріли не як суперника, а як легенду – але він знову програв

У Мілані Андрія Шевченка зустріли не як суперника, а як легенду – але він знову програв
Фото: uaf.ua \Павло Кубанов

Головний тренер "Дженоа" Андрій Шевченко зазнав в Італії чергової поразки - від "Мілана" в Кубку Італії на "Сан-Сіро" (1:3 у додатковий час, причому гості відкрили рахунок). Але був у цьому матчі й приємний для українця епізод.

Фанати «россонери» приготувалися зустрічати кумира на рідному стадіоні. Тіффозі «Мілана» вивісили банер зі словами: «Довга історія любові. Погляд із Манчестера вигравіюваний у серці. Шева – легенда назавжди».

Таким чином вони згадали момент перед вирішальним пенальті у фіналі ЛЧ-2003, який пройшов у Манчестері на «Олд Траффорді», коли Андрій Шевченко зміг пробити Джанлуїджі Буффона та принести кубок своїй команді. Це була єдина перемога Шевченка у Лізі чемпіонів із «Міланом».

Саме у "Мілані" Шевченко провів найуспішнішу частину своєї ігрової кар'єри. У складі "россонері" Андрій виграв "Скудетто", Лігу чемпіонів та став володарем "Золотого м'яча". У футболці "Мілана" Шевченко провів 322 матчі, забив 175 голів та віддав 45 результативних передач, залишившись назавжди легендою клубу.

- Я завжди радий повернутися сюди, на «Сан-Сіро», прийом був фантастичним, і я дякую вболівальникам «Мілана». Я також хочу подякувати вболівальникам «Дженоа», які приїхали сюди, щоб підтримати команду.

Я роблю свою роботу день у день. Мені 45 років, я ще молодий і набираюсь досвіду. Життя складається із зльотів та падінь, перемог та поразок, я йду вперед, і ми зосереджені на проекті.

Сьогодні хлопці виступили добре, ми поступово бачимо, як якість проявляється у результаті роботи на тренуваннях».

Це 11-й матч «Дженоа» за головного тренера Андрія Шевченка. У команди 1 перемога, 3 нічиї та 7 поразок у всіх турнірах. Єдина перемога була саме у Кубку Італії – над «Салернітаною» (1:0). На питання про перспективи у клубі, де, як уже писала італійська преса, готові звільнити Шеву, фахівець не відповідає.

- Щодо мене, то я просто роблю свою роботу щодня. Потім клуб має повідомити про своє рішення, - так налаштований Шевченко.

У разі звільнення українець та його тренерський штаб можуть отримати компенсацію до 20 мільйонів євро.