Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Кубинка звинуватила Дієго Марадону у зґвалтуванні 20-річної давності

Кубинка звинуватила Дієго Марадону у зґвалтуванні 20-річної давності
Фото: АГУСТІН МАРКАРІАН/REUTERS

У насильстві відомого гравця звинуватила 37-річна Мавіс Альварес. За словами жінки, Дієго Марадона зґвалтував її 20 років тому у клініці в Гавані, коли її мати перебувала у сусідній кімнаті. Про це пише The Guardian.

Жінка наголосила, що своїми діями футболіст "вкрав її дитинство". Інцидент нібито стався 2001 року, коли Марадона знаходився на Кубі для лікування наркозалежності.

- Він прикриває мені рот, він ґвалтує мене, я не хочу надто багато про це думати. Я перестала бути дівчинкою, у мене вкрали мою невинність. Це важко, – зазначила Альварес.

Вона додала, що надалі 40-річний гравець забрав Альварес, якій тоді було 16 років, до Аргентини. Начебто її сім'я дозволила зав'язати відносини із зіркою, незважаючи на велику різницю у віці, лише через дружбу Марадони з покійним президентом Куби Фіделем Кастро.

- Моя сім'я ніколи не прийняла б це, якби не втрутився кубинський уряд, - наголосила Альварес. Вона розповіла, що подала скаргу "для того, щоб допомогти всім жінкам, усім жертвам торгівлі людьми та злочинам".

Наразі Альварес повернулася до Аргентини, щоб дати свідчення у справі про торгівлю людьми, де серед обвинувачених фігурують п'ять людей з оточення Марадони.

- Важко бути в його країні, бачити, що він кумир, тоді як я пам'ятаю про нього як про людину, яка здається огидною, - сказала жінка.

Дієго Марадона помер 25 листопада 2020 року у віці 60 років. Тоді в Аргентині було оголошено триденну жалобу, а у Буенос-Айресі пройшла церемонія прощання з легендарним футболістом. Прокуратура Аргентини розслідує обставини смерті Марадони. Справу порушили і проти його особистого лікаря.

Під час розтину тіла Марадони було встановлено, що футболіст помер від "гострого набряку легень, вторинного до загострення хронічної серцевої недостатності з дилатаційною кардіоміопатією". Також експертиза показала, що наявності алкоголю чи наркотиків у крові Марадони не виявлено.