Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
23 квiтня
Завантажити ще

Кіліан Мбаппе дарує збірній Франції титул переможця Ліги Націй

Кіліан Мбаппе дарує збірній Франції титул переможця Ліги Націй
Фото: instagram.com/k.mbappe

Чинний чемпіон світу з футболу збірна Франції стала переможцем другого розіграшу Ліги Націй, здолавши у фіналі збірну Іспанії 2: 1.

Французи пробилися до фіналу, видавши героїчний камбек, відігравши два м'ячі у грізних бельгійців та вирвавши перемогу ще в основний час - 3: 2. Іспанці ж перемогли діючих чемпіонів Європи італійців - 2: 1.

Фінальний матч став окрасою всього турніру, довівши ще раз скептикам, що такий турнір припав до вподоби більше, аніж товариські матчі. Іспанія з перших хвилин захопила тотальний контроль над м'ячем, виключивши з гри французьких лідерів - Мбаппе, Грізманна та Бензема.

Всі основні події в матчі відбулися в останні півгодини. Спершу француз Тео Ернандес у стрімкій контратаці запулив у перекладину, у відповідь - атака Іспанії голом Оярсабаля. Франція відповіла одразу ж - через хвилину забив Бензема, влучивши в «дев'ятку». Перемогу ж французам приніс герой ЧС-2018 Кіліан Мбаппе, який під завісу гри втік на рандеву з Унаї Симоном і стерильно його переграв - 2: 1.

Франція виграє перший трофей, іспанці стали другими, а третіми виявилися італійці, які в матчі за бронзу перемогли Бельгію 2: 1.

Цікаво, що першим володарем Ліги Націй стали свіжоспечені на той момент чемпіони Європи португальці, а другий розіграш Ліги націй завершився тріумфом діючих чемпіонів світу