Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
23 квiтня
Завантажити ще

Футболу - бути: для спортсменів розробили план поведінки під час повітряних тривог на матчах

Футболу - бути: для спортсменів розробили план поведінки під час повітряних тривог на матчах
Фото: УНІАН

В українській футбольній Прем'єр-лізі розробили спеціальний план безпеки у моменти повітряних тривог. У протоколі розглядаються дії учасників - футболістів, тренерів та тренерських штабів, інших представників футбольних клубів, суддів і вболівальників - у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Про деталі цього проекту протоколу розповів виконавчий директор УПЛ Євген Дикий.

До списку надзвичайних увійшли і ймовірні сирени (сигнали повітряної тривоги), і загрози обстрілу.

Найімовірніше, у найближчому майбутньому розміщуватимуться наочні схеми укриттів, куди всі присутні на матчі проходитимуть і перечікуватимуть повітряну тривогу. Враховуватимуться і такі нюанси, як час очікування: скільки потрібно буде чекати до закінчення тривоги. І відповідні дії у зв'язку із тривалістю тривоги.

Наприклад, якщо тривога буде дуже затяжною, то розглядатиметься опція перенесення поєдинку на іншу дату. Рішення щодо долі матчів прийматимуться у додатковому порядку.

Що стосується готовності інфраструктури, то вже наразі є стадіони, які на даний момент проходять всі необхідні координації з військовими адміністраціями, і вже найближчим часом з'явиться перелік арен, які зможуть прийняти у себе поєдинки майбутнього сезону 2022-2023 в рамках УПЛ.

20 серпня є імовірною датою початку нового сезону чемпіонату України з футболу. Орієнтовно вже наприкінці літа великий футбол повернеться на наші стадіони. А сезон 2021-2022 довелося завершити достроково у зв'язку із цинічним вторгненням рашистів на територію України.