Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Федерація дзюдо України через росіян оголосила бойкот IJF

Федерація дзюдо України через росіян оголосила бойкот IJF
Фото: facebook.com/UkraineJudoFederation

Федерація дзюдо України незадоволена рішенням міжнародної федерації допустити до змагань борців із Росії та відмовляється виступати під егідою IJF. Про це йде мова у офіційному зверненні організації до національних федерацій.

- До початку війни склад Федерації дзюдо України налічував понад 30 тисяч членів. На жаль, зараз вже понад 80% з них не можуть продовжувати спортивної та тренерської діяльності. Багато дзюдоїстів припинили тренування і змушені зі зброєю в руках захищати територіальну цілісність нашої країни, - наголошується у зверненні наших спортсменів.

У Федерації дзюдо України додали, що  рішення IJF о прийнятті російських та білоруських спортсменів до участі в олімпійській кваліфікації є суто політичним. Та підкреслили, що Міжнародна федерація дзюдо стала першою з міжнародних федерацій із видів спорту, що грубо проігнорувала рекомендації Міжнародного олімпійського комітету.

- Судячи з останнього рішення, в IJF не знають про десятки тисяч загиблих мирних українських мешканців, звірства російських фашистів у Бучі, зруйновані міста, мільйони біженців, які втратили дах над головою і вимушені залишити свої будинки, знищену інфраструктуру, в тому числі і спортивну, про мільярдні збитки, завдані російськими агресорами України, - написали в Федерації України.

Вони задались запитанням, «про який нейтральний статус спортсменів Росії та Білорусі можна говорити, якщо ці збірні протягом усього періоду війни тренуються централізовано на бюджетні кошти своїх держав чи національних федерацій».

- За більш ніж 120 днів воєнної агресії Росії на території України ніхто з так званих "нейтральних спортсменів" та тренерів не висловив своє ставлення до війни навіть мінімальним постом засудження у соціальних мережах. Ми впевнені, що переважна більшість представників російського дзюдо одурманена шаленою пропагандою, підтримує агресивну політику та загарбницьку війну на території України, - йдеться у зверненні.

 У заявці збірної Росії на турнір Grand Slam в Улан-Баторі, опублікованій на офіційному сайті IJF, 28 дзюдоїстів, при цьому 11 є чинними військовослужбовцями Збройних сил Російської Федерації.

- Нікого в IJF не бентежить, що саме збройні сили Російської Федерації ведуть загарбницьку та руйнівну війну на території нашої країни, а ці так звані "нейтральні спортсмени" є чинними представниками ЗС РФ і нестимуть на світових татамі крім так званого "нейтрального статусу" ще й звання воїнів ЗС РФ, - підкреслили у Федерації дзюдо України.

Спортсмени додали, що «глибоко розчаровані рішенням IJF і вирішили відмовитися від участі у всіх спортивних заходах, що проводяться Міжнародною федерацією дзюдо, до усунення Федерацій дзюдо Росії та Білорусії від участі у змаганнях IJF у будь-якому статусі".