Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
19 квiтня
Завантажити ще

Джоковичу повторно анулювали візу та видворять з Австралії

Джоковичу повторно анулювали візу та видворять з Австралії
Фото: instagram.com/djokernole

Австралійську візу першої ракетки світу Новака Джоковича анульовано вдруге. Це рішення ухвалив міністр імміграції Алекс Хоук, повідомляє 14 січня BBC News.

Як причини міністр назвав медичні підстави та «інтереси належного порядку». Він ухвалив, що анулювання візи Джоковича буде «у суспільних інтересах».

Шансів на те, що Джокович візьме участь в Australian Open, який він виграв дев'ять разів, практично немає. Зрозуміло, юристи серба планують оскаржити рішення. Проте, якщо рішення про анулювання візи не вдасться заперечити, Джоковичу загрожує ще й трирічна заборона на в'їзд до Австралії.

Австралійську візу Новаку Джоковичу видали на особливих умовах, хоча він не пройшов повний курс вакцинації від ковіда, необхідний для в'їзду в Австралію. Це спричинило обурення на континенті, де винятків нікому не роблять. В аеропорту Джокович був затриманий. Його віза анульована, а сам спортсмен відправлений до готелю для біженців, де він мав чекати на рішення про депортацію.

Адвокати Джоковича заявили, що тенісист у грудні перехворів на коронавірус і на підставі цього отримав візу без вакцинації. 10 січня суд скасував рішення про анулювання візи, Джоковича було звільнено,  і він навіть провів тренування.

Тим часом, журналісти провели розслідування і підозрюють, що позитивний тест від 16 грудня, на підставі якого для Джоковича запитували виключне право в'їзду без щеплення, міг бути підроблений. Виявилася інша скандальна подробиця: 17 та 18 грудня, замість того, щоб піти на самоізоляцію (якщо він таки був хворий по-справжньому), Новак брав участь у публічних заходах, причому проігнорував навіть медичну маску.