Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
19 квiтня
Завантажити ще

"Динамо" - "Баварія". Коронавірус нам на допомогу

Фото: UEFA.com

23 листопада «Динамо» проведе останній матч у Києві в цьому розіграші Ліги чемпіонів. До наступного раунду кияни вже точно не проб'ються, проте шанс залишитися в єврокубках ще є. Потрібно набирати очки з грізною «Баварією»

«Баварія» прилетіла до Києва на прогулянку

Після чотирьох турів столичний клуб із одним очком в активі йде останнім у групі, відстаючи на три очки від «Бенфіки» та на п'ять від «Барселони». «Баварія» з великим відривом очолює групу та достроково гарантувала собі місце у 1/8 фіналу.

"Динамо" потрібно розживатися очками у цій зустрічі, щоб поборотися за третє місце, яке дає право продовжити боротьбу в єврокубках. Однак це буде зробити дуже непросто.

Найстрашніше «Баварії» у сучасному футболі, мабуть, немає жодної команди. Навіть ПСЖ з Мессі, Неймаром та Мбаппе не виглядають так жахливо, як німецька машина.

17:2. Це різниця забитих та пропущених м'ячів мюнхенського клубу після 4 турів. 0:7 – у «Динамо», причому 0:5 кияни здобули в Німеччині. Тільки «Бенфіка» змогла забити «Баварії», але це зовсім не означає нічого – 0:4 і 2:5 лісабонці, за яких грає наш форвард Роман Яремчук, відгребли. "Барселона" отримала трохи менше - 0:3.

Чи є шанс у «Динамо» не отримати повний кошіль у Києві? Є. По-перше, «Баварія» за чотири гри завдання виходу із групи вирішила. По-друге, чи це, може, по-перше, на німецький клуб напав коронавірус. Якраз до поєдинку у Києві.

1999-го у півфіналі Ліги чемпіонів у Києві «Динамо» зіграло з «Баварією» 3:3. Отак би й зараз. Фото : UEFA.com

1999-го у півфіналі Ліги чемпіонів у Києві «Динамо» зіграло з «Баварією» 3:3. Отак би й зараз. Фото : UEFA.com

Коронавірус на допомогу

Поки що відомо про сімох «жертвах ». Точно у цій зустрічі не братимуть участі Серж Гнабрі, Джамал Мусіала, Ерік-Максім Шупо-Мотінг, Мікаель Кюїзонс, Йозуа Кімміх, Ніклас Зюле та Йосіп Станішіч.

Ситуація в клубі напружена через те, що деякі футболісти відмовляються насильно прищеплюватися.  Йозуа Кімміх пояснює своє рішення так:

– Я не впевнений через відсутність довгострокових досліджень. Я, звичайно, усвідомлюю свою відповідальність і дотримуюся всіх правил, включаючи тести кожні два-три дні. Але кожен має ухвалювати рішення сам. Однак я не заперечую ковіду і не є супротивником вакцини. Я не кажу категорично, що не робитиму цю процедуру. Цілком можливо, що я вакцинуюсь у майбутньому.

Йозуа – один із п'яти футболістів «Баварії», які ще не пройшли курс вакцинації від ковід-19. Щоправда, Кімміх разом зі своїм партнером із клубу та збірної Німеччини Леоном Горецком просувають ініціативу боротьби проти пандемії. Обидва пожертвували по одному мільйону євро і створили проект We Kick Corona, який допомагає збирати пожертвування для допомоги людям, які постраждали від ковіда.

Найцікавіше, що керівництво «Баварії» на чолі з генеральним директором Олівером Каном, президентом Герберт Гайнером та спортивним директором Хасаном Саліхаміджічем оголосили футболістам про рішення не виплачувати їм частину зарплати за період їхнього карантину, повідомляє Sport1 з посиланням на Bild. Гравці зустріли це рішення з подивом. Той-таки Кімміх може втратити 768 тисяч євро.

І це ще одна причина, яка може допомогти "Динамо". Напружена ситуація в клубі дається взнаки в останніх іграх у Бундеслізі. «Баварія» вдома насилу обіграла скромний «Фрайбург» 2:1, а минулими вихідними взагалі поступилася «Аугсбургу» 1:2. Черговим голом (14-м) відзначився Роберт Левандовскі, який із запасом у 5 м'ячів лідирує у гонці бомбардирів.

Матч проти Аугсбурга став 600-м для 32-річного Томаса Мюллєра за мюнхенський клуб у всіх турнірах. Це найкращий показник серед польових гравців «Баварії». Найбільше матчів провели за мюнхенців лише воротарі – Зепп Маєр (661) та Олівер Кан (632). Мюллєр виступає за "Баварію" з 2008 року.

Роберто Левандовскі у поточній Бундеслізі забив 14 м'ячів. Фото: UEFA.com

Роберто Левандовскі у поточній Бундеслізі забив 14 м'ячів. Фото: UEFA.com

Чи ризикне «Динамо»?

Команді Луческу втрачати вже нема чого. Поразка і навіть нічия можуть нічого не дати, якщо у паралельному матчі "Бенфіка" виграє у "Барселони". Питання лише одне: чи ризикне Луческу в такій ситуації грати у відкритий футбол, чи ми знову побачимо «автобус», який гратиме на нуль в обороні, сподіваючись на результативну контратаку. Хоча і з цим у киян є великі проблеми. Поки що в цьому розіграші динамівці ще не забивали.

Це вам, хлопці, не резерву «Чорноморця» забивати шість. В останній грі чемпіонату перед «Баварією» «біло-сині» у Києві відвантажили одеситам шість м'ячів та пропустили один. Завдяки розгромній перемозі «Динамо» покращило різницю забитих та пропущених м'ячів та вийшло на перше місце в УПЛ, потіснивши «Шахтар». Все б нічого, та скандалу уникнути не вдалося. Справа в тому, що «Динамо» зробило «Чорноморець» фарм-клубом, щоб спокійно набирати очки. Легенда "Динамо" Йожеф Сабо відкрито назвав цей матч договірним.

- Мені здається, вчорашній матч був запланований, щоб більше забити і вийти на перше місце. У «Чорноморця» залишалося 12 гравців і можна було ще взяти з молодіжки, - заявив Йожеф Йожефович.

Порадіти можна хіба що за Вітінью, який відзначився першим дублем у складі біло-синіх. У бразильця тепер на рахунку 3 забиті голи за «Динамо», більше серед усіх нападників клубу. До речі, перший гол за киян забив і найкращий форвард минулої першості Владислав Кулач. Найсмішніше, що всі форварди «Динамо» в сумі забили менше, ніж перекваліфікований у надники Денис Гармаш (7 м'ячів). Цікаво, кого Луческу випустить у старті на Баварію.

Що кажуть букмекери?

Цифрові аналітики не надто вірять у шанси киян заробити очки у майбутньому поєдинку. Так, перемога «Баварії» оцінюється невисоким коефіцієнтом 1,23, нічия – 6,50, а тріумф «Динамо» очікується найменш ймовірним – 13,50.

Коефіцієнт на гол від динамівців – 1,82, а на те, що «Баварія» засмутить господарів поля забитим м'ячем – 1,05. Найімовірнішим рахунком букмекери вважають перемогу мюнхенців 2:0 – за це дають 7,00.

Де дивитись?

23 листопада, вівторок, 19:45. Київ, НСК "Олімпійський". Пряма трансляція на медіасервісі MEGOGO та Volia TV.

Важливо!

Потрапити на гру зможуть далеко не усі. На матч "Динамо" - "Барселона" пускатимуть за наявності ковід-сертифіката або з негативним тестом.

Перед входом на стадіон необхідно буде пред'явити один із таких документів:

  • негативний результат ПЛР-тесту, який було зроблено не більше ніж за 72 години до матчу;
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигену, зробленого за 72 години до матчу;
  • зелений сертифікат, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації;
  • документ, що підтверджує одужання особи від COVID-19.

Такі умови прийнято у зв'язку з переходом Києва до «червоної зони» епідеміологічної небезпеки.