Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Генштаб: За добу ЗСУ відбили 11 російських атак

Генштаб: За добу ЗСУ відбили 11 російських атак
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На початок 275-ї доби з моменту широкомасштабного російського вторгнення українська авіація продовжує нищити загарбників. Як повідомляє Генштаб ЗСУ, протягом минулої доби  українські воїни завдали 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 2 позиціях його зенітних ракетних комплексів.

Також ЗСУ за добу відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки і Діброви Луганської області та Білогорівки, Яковлівки, Бахмутського, Бахмуту, Опитного, Первомайського, Красногорівки, Мар’їнки і Новомихайлівки на Донеччині.

В той же час противник завдав 6 ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Ситуація на напрямках:

Волинський та Поліський  - обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Сіверський  - окупанти обстріляли зі ствольної артилерії район Вовківки Сумської області.

Слобожанський - противник здійснив обстріли з артилерії різних типів по Стрілечі, Красному, Зеленому, Стариці, Огірцевому, Вовчанську і Дворічному Харківської області. Поблизу Зеленого задіяв ударний БпЛА.

Куп’янський та Лиманський  - противник веде оборону. Вогневого ураження зазнали райони Берестового Харківської області; Макіївки, Новоселівського, Стельмахівки і Площанки на Луганщині та Торське Донецької області. В районі Новоселівського окупанти застосували ударний БпЛА.

Бахмутський та Авдіївський  - противник зосереджує основні зусилля на веденні наступу. Обстрілам з танків та різнокаліберної артилерії піддано райони Андріївки, Верхньокам’янського, Бахмуту, Бахмутського, Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки, Невельського та Первомайського Донецької області.

Новопавлівський та Запорізький  - ворог продовжує оборонятися. Здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях Сил оборони та районах Вугледару, Пречистівки, Нескучного, Времівки, Зеленого Поля Донецької області і Ольгівське, Гуляйпільське та Чарівне на Запоріжжі. В районі Вугледара російські окупанти завдали авіаудару.

Криворізький та Херсонський  - противник не припиняє артилерійських обстрілів позицій наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро. Задіяв танки, міномети, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів Антонівки, Зміївки, Берислава, Токарівки, Микільского, Чорнобаївки, Білозерки і Велетенського Херсонської області та Херсону.

Підтверджено вогневе ураження підрозділами Сил оборони 23 листопада районів зосередження живої сили та військової техніки загарбників в Зеленому Яру Запорізької області. Втрати противника склали 2 вантажних автомобіля, понад 15 поранених та 20 загиблих військовослужбовців.

В Мостовому Запорізької області російські окупанти змушують місцеве населення переоформлювати документи на нерухомість та землю відповідно до законодавства російської федерації.  У разі відмови погрожують “націоналізувати”, тобто просто забрати це нерухоме майно.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за добу уразили 4 пункти управління, 2 райони зосередження особового складу та ОВТ, станцію розвантаження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та ретранслятор ворога.