Переможцем 16-го сезону шоу "МастерШеф" став Олександр Зубко

Йому вдалося за три дні збудувати ресторан, який вразив суддів.

instagram.com/oleksandr_zubko

На телеканалі "СТБ" у суботу, 27 грудня, відбувся фінал шоу "МайстерШеф 16". Перемогу здобув 25-річний кондитер Олександр Зубко із Вінниці. Про це йдеться в Інстаграмі проекту.

- Вітаємо Олександра з перемогою у 16 ​​сезоні МайстерШеф. Це був неймовірний шлях, хоч і закінчився, але з цього моменту починається велика історія! Бажаємо натхнення, успіху та ще більше професійних перемог!, - йдеться у повідомленні.

У фінальному етапі за головний титул змагалися троє учасників – Олександр, Галина та Дар'я. Кожен із них боровся за звання найкращого кулінара країни. Спочатку фіналісти пройшли три майстер-класи від зіркових суддів проекту – Ектора Хіменеса-Браво, Ольги Мартиновської та Володимира Ярославського. Після цього учасникам потрібно було самостійно відтворити отримані знання за півтори години. Галині випало завдання посмажити стейк, Олександру – приготувати картопляне пюре, а Дарині – зробити монгольський біф на сковороді wok. За підсумками цього етапу за крок до суперфіналу шоу покинула Галина, припустившись помилки під час обсмажування м'яса. У боротьбі за перемогу залишилися Олександр та Дарина.

У вирішальному випробуванні учасники боролися за головний приз – навчання у легендарній кулінарній школі Le Cordon Bleu у Парижі. Їм необхідно було розробити власну концепцію ресторану та подати суддям три авторські страви, об'єднані однією ідеєю. Найбільш переконливо із завданням впорався Олександр, що й принесло йому перемогу у 16 ​​сезоні "МайстерШеф".

- Це був довгий та непростий шлях. Дякую всім, хто підтримував і вірив у мене – написав переможець у своєму Інстаграмі.

Олександр Зубко виріс у невеликому селі на Вінниччині. З ранніх років він допомагав батькам на кухні та поступово захопився приготуванням страв. Згодом почав приймати замовлення на торти, що стало відправною точкою його шляху до професії кондитера.