Інтер'єр ресторану в Буковелі увійшов у десятку найкращих у світі

Український ресторан увійшов у топ-10 ресторанів 2025 року за версією журналу Dezeen.

facebook.com/grybovahata

Український ресторан "Грибова Хата" у Буковелі, спроєктований студією YOD Group, увійшов до списку топ-10 ресторанів 2025 року за версією найвпливовішого у світі журналу про архітектуру, дизайн та інтер'єри Dezeen. Про це повідомляється на сайті журналу.

У щорічному огляді, який публікує журнал, було відзначено найцікавіші ресторани року - від "урбан-теплиці" в Мехіко до яскравого та насиченого кольорами закладу в Шанхаї, оформленого кінорежисером Вонгом Кар Ваєм. До цього престижного рейтингу потрапив і український ресторан "Грибова Хата" в селі Поляниця на Івано-Франківщині, де українські традиційні страви подані в сучасній інтерпретації.

Назва ресторану "Грибова Хата" перекладається як "дім грибів", адже ця рослина часто використовується в стравах закладу. У ресторані гриби присутні як у меню, так і в інтер’єрі. Ідея грибової тематики надихнула студію YOD Group на створення округлих форм, схожих на капелюшки грибів, органічних кольорів та меблів із міцелію - кореневої структури грибів. У ресторані гриби присутні як у меню, так і в інтер’єрі.

- Ця архітектура органічно розвинулася в межах існуючого ресторанного простору - так само, як гриб росте з міцелію. Вона втілює ідеї локальності та органічного розвитку, переосмислюючи традиційні матеріали та віддаючи данину кулінарній спадщині регіону, - зазначив керуючий партнер студії Володимир Непийвода.

"Грибова Хата" складається з одного великого залу. Планування залу умовно поділено на три зони, що відображають ключові елементи української кухні: сир, м’ясо та напої. В оформленні інтер’єру переважають два основні матеріали: фактурна штукатурка та місцевий травертин - пориста гірська порода, яку видобувають у кар’єрі неподалік Тернополя.

Ресторани, які потрапили до списку Dezeen: