Міністерство оборони України посилило вимоги до якості низки харчових продуктів, які постачаються Збройним силам України. Це стосується мʼяса птиці, а також риби та молочної продукції. Про це йдеться на сайті Міноборони.
- Під час проведення у військових частинах ЗСУ перевірок постачання харчових продуктів для потреб військовослужбовців було виявлено окремі випадки, коли постачальники доставляють заморожену курятину з надмірною часткою вологи. У відповідь на це Міноборони встановило вимоги щодо масової частки вологи, яка залишається після розморожування замороженого м’яса птиці, а також масової частки глазурі в замороженій рибі, - йдеться у повідомленні.
Також міністерство заборонило постачання ЗСУ молочної та кисломолочної продукції, виготовленої не з коров’ячого або овечого молока. Відповідні зміни до "Опису продуктів за Каталогом продуктів харчування" затвердив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.
З 2025 року планують збільшити закупівлі фермерської продукції, що дозволить забезпечити військових свіжими сезонними фруктами та овочами. Окрім того, запроваджені вимоги до калорійності харчових продуктів. Ці зміни мають на меті суттєво поліпшити якість харчування та підтримати бойову готовність армії.
- Ще у лютому повідомлялося, що до початку літнього сезону експерти Державного оператора тилу (ДОТ) Міністерства оборони розроблять рекомендовані меню для Збройних сил України.
- Наприкінці грудня 2023 року у Міноборони заявили про посилення роботи над покращенням харчування військових. Меню формують за каталогом, але незабаром планується розробити 16 тижневих меню професійних кухарів з урахуванням релігійних чи етнічних потреб.