У Комітеті Ради підтримали підвищення зарплат прокурорам в 2025 році

Запропоновані робочою групою виправлення нардепи відхилили.

wikipedia.org

Комітет Верховної Ради з питань бюджету схвалив підвищення заробітної плати українським прокурорам із 2025 року. Про це повідомила народний депутат від "Європейської солідарності" Ніна Южаніна у своєму Телеграм-каналі.

- 3,3 мільярда гривень 2025 року буде витрачено на зарплати прокурорів. Їх збільшать на 25%, порівняно з поточним роком (додатково на 2,7 мільярда), - написала нардеп.

Як зазначив нардеп від "Голосу" та Ярослав Железняк, правки про те, щоб не підвищувати зарплати прокурорам на 3 млрд, які були враховані та рекомендовані робочою групою, не будуть прийняті. За його словами, рішення було ухвалене нібито за наполяганням депутатів із профільного комітету, першого заступника генпрокурора Олексія Хоменка та голови Ради прокурорів.

- На вимогу депутатів із профільного комітету та першого заступника генпрокурора пана Хоменка + голови Ради прокурорів бюджетний комітет все ж таки відхилив поправку, яка прибирає збільшення прокурорам зарплат на майже 3 млрд грн. Це підвищення на 37%. Дуже "своєчасне" рішення. Саме зараз потрібно підвищувати зарплати прокурорам, – написав Железняк.