Байден висловився про відправлення північнокорейських солдатів до РФ - "це дуже небезпечно"

За оцінками Пентагону, 10 000 північнокорейських військовослужбовців було розгорнуто Сході Росії.

facebook.com/joebiden

Президент США Джо Байден відреагував на повідомлення про відправку Північною Кореєю військ до Росії, звідки вони, як очікується, можуть вирушити для участі у війні проти України. Як пише AFP, американський лідер вважає це дуже небезпечним.

Під час поїздки до Нью-Касла, штат Делавер, Байден, коментуючи присутність північнокорейських військ у Росії, сказав: "Це дуже небезпечно, дуже небезпечно". Байден також нагадав ЗМІ про те, що опонент Камали Харріс Дональд Трамп нібито говорив із диктатором Володимиром Путіним після того, як пішов із Білого дому.

Незадовго до цього у Пентагоні також відреагували на інформацію про розгортання північнокорейських військових підрозділів у Курській області Росії. Там заявили, що Сполучені Штати Америки не накладатимуть нових обмежень на використання Україною американської зброї, якщо Північна Корея вступить у війну.

За оцінками Пентагону, 10 000 північнокорейських військовослужбовців було розгорнуто Сході Росії щодо навчання, проти оцінкою в 3000 військовослужбовців, зробленої минулої середи. Як повідомила прес-секретар Пентагону Сабріна Сінгх, частина цих солдатів вже перемістилася ближче до України, і, ймовірно, Росія має намір використовувати цих солдатів у бойових діях або для підтримки бойових операцій проти українських сил у Курській області Росії поблизу кордону з Україною.