Українські силовики і ТЦК зможуть обмінюватися інформацією про ухилянтів - Кабмін посилив військовий облік

Це дозволить правоохоронцям оперативно отримувати інформацію про порушників.

Суспільне Суми

Уряд затвердив зміни, якими посилили правила військового обліку в Україні. Тепер військові, поліціянти та спецслужби зможуть відстежувати порушників і доставляти їх до ТЦК. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі міністр оборони Рустем Умєров.

- Україна продовжує цифровізацію оборонної сфери, роблячи процес призову на службу до армії більш справедливим та ефективним. Кабінет міністрів затвердив важливі зміни для посилення військового обліку та відстеження порушення законодавства, - повідомив Умеров.

За його словами, тепер територіальні центри комплектування, СБУ, розвідслужби та Нацполіція обмінюватимуться даними через електронну систему. Міністр наголосив, що це дасть можливість правоохоронцям оперативно й ефективно отримувати інформацію про порушників і передавати їх до ТЦК чи інших відповідних інстанцій.

- Цифровізація підвищує прозорість і допомагає краще організувати роботу з комплектування наших Сил оборони. Це рішення про відновлення справедливості щодо тих, хто сумлінно виконує свій обов'язок перед батьківщиною, - наголосив міністр оборони.

Як зазначив Умєров, нові правила також посилять обороноздатність країни й зроблять армію ще сильнішою. Також він упевнений, що це зробить прозорим військовий облік в Україні.