В Україні з'явився перший мобільний дитячий садок

Він їздитиме населеними пунктами, де не працюють дошкільні заклади.

t.me/olexandrprokudin

У Херсонській області розпочав роботу перший "дитячий садок на колесах". Спеціально обладнаний автобус для занять із дошкільнятами оснащений усім необхідним навчальним матеріалом та спортивним інвентарем для активних ігор. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі голова обласної військової адміністрації Олександр Проскудін.

За його словами, з дітьми займатимуться кваліфіковані дефектологи й психологи, які допоможуть їм впоратися зі стресом та адаптуватися у суспільстві. Автобус приїжджатиме за розкладом до населених пунктів, де немає дитсадків, і зупинятиметься в місцях, де є укриття. Це дозволить частково заповнити дефіцит дошкільної освіти у районах з обмеженим доступом до навчання, зазначив Прокудін.

- Автобус приїжджатиме за графіком у ті населені пункти, де поки що немає працуюючих дитсадків. Він зупинятиметься там, де є укриття. На жаль, через російську агресію у Херсонській області багато навчальних закладів знищено. Тому цей мобільний дитсадок допоможе хоча б частково компенсувати відсутність дошкільної освіти та підтримати дітей, які найбільше цього потребують, - зазначив чиновник.

Напередодні в МОН заявили, що мобільні дитячі садки успішно працюють у низці інших країн, але в Україні цей проєкт став першим. У відомстві вважають, що така форма не замінить здобуття повноцінної дошкільної освіти, але буде важливою підтримкою для дітей у регіонах, де на тлі війни не працюють дитячі садки.