Суд засудив до 15 років ув'язнення чоловіка, який забив до смерті львівського художника Ореста Косара

Через три роки винуватця покарали за напад на львів'янина.

lviv.gp.gov.ua

Залізничний районний суд Львова засудив до 15 років позбавлення волі Юрія Притулу, якого визнав винним у вбивстві художника Ореста Косара. Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

- Обвинуваченому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що належить йому. Вирок суду набирає чинності після закінчення терміну апеляційного оскарження. До набрання вироком чинності фігурант перебуватиме під вартою, - повідомили у відомстві.

Як зазначено у повідомленні, суд визнав 38-річного львів'янина винним за ч. 2 ст. 121 "Умисне тяжке тілесне ушкодження", ч. 2 ст. 186 "Грабіж" та ч. 4 ст. 187 "Розбій" Кримінального кодексу. За версією слідства, у липні 2021 року на сходовому майданчику житлового будинку Притула напав на 65-річного чоловіка, яким виявився знаменитий львівський художник. Зловмисник побив і пограбував свою жертву, внаслідок чого Косар помер у лікарні через місяць.

Також слідчі з'ясували, що грабіжник напередодні злочину напав на перехожого в одному зі скверів Львова. Він також побив свою жертву, відібрав сумку та зірвав із шиї золотий ланцюжок. Після цього нападник втік із місця події.