Володимир Зеленський уперше прибув до Ісландії

З метою безпеки подробиці візиту президента України тримаються у секреті, повідомили місцеві ЗМІ.

president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський уперше прибув до Ісландії. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі

- Вперше прибув до Ісландії з робочим візитом. Візьму участь у четвертому саміті "Україна – Північна Європа" та проведу двосторонні переговори з його учасниками: прем’єрами Ісландії, Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції. Зустрінуся з пані Президентом і представниками парламенту країни-господаря. Візьму участь у засіданні Північної ради, — написав глава держави.

За словами Зеленського, говоритимуть про підтримку Плану перемоги та про питання, у яких співпраця може бути найбільш результативною: фінансування українського виробництва зброї і далекобійних засобів, підготовка до зими, морська безпека, обмеження російського тіньового флоту, оборонна підтримка, підготовка та оснащення українських воїнів.

- Країни Північної Європи – наші принципові й рішучі союзники, а майданчик "Україна – Північна Європа" – один із найефективніших наших багатосторонніх форматів. Продовжуємо працювати разом, щоб реалізувати його повний потенціал, — підсумував він.

Суспільне мовлення Ісландії RÚV повідомило, що з метою безпеки всі подробиці візиту президента України тримаються у секреті.

- Напевно, в Європі чи світі мало національних лідерів, до яких висунули б такі високі вимоги безпеки, — заявив старший офіцер аналітичного відділу Національної інспекції поліції Карл Стейнар Вальссон.