Дружини та матері 120 бригади звернулись до Президента та Міноборони

Вони пройшли Вінницею маршем з гаслами.

33kanal.com

Вони пройшли Вінницею маршем з гаслами. В них просять припинити протизаконні дії щодо їхніх рідних – військовослужбовців.
Ось яке звернення вони оприлюднили:

"Ми, родини військовослужбовців Вінницької 120 бригади ТрО 210 окремого батальйону звертаємося до Вас по допомогу.

Склад батальйону - це чоловіки та жінки, які в перший день повномаштабного вторгнення не проявили байдужість, не залишивши Державу в біді з ворогом, а не вагаючись, вони стали на захист. Більшість особового складу 210 батальйону - це УБД з 2014 року, які за станом здоров'я та рядом причин згідно Закону мали право не вступати до лав армії. Але відданість громадському обовʼязку, тривога за безпеку своїх рідних та всієї України, патріотизм - покликали на захист рідної землі та українців від страшної навали ворога.

210 батальйон в підпорядкуванні 120 бригади ТрО несе віддану службу вже третій рік. Бійці пройшли пекельні бої Бахмута, Запоріжської обл., Доннечини. 22 вересня 2024 року 210 окремий батальйон після відновлення отримав чергове бойове розпорядження та вийшов на бойові в селищі Гірник Донецької обл., де на той час по всі лінії фронту точились сташні бої з ворогом.

З 23 вересня 2024  по 22 жовтня 2024 року вони без жодної ротації тримали оборону. На цій же ділянці боїв також тримала оборону 110 бригада,  яка мала забезпечити 210 батальйон вогневою підтримкою, підтримкою мінометів та артилерії.  З якихось невідомих причин бійці 210 батальйону залишились сам на сам з ворогом,  і це в час новітніх технологій, де людина в бойових діях беззсила проти танків, кабів, градів і дронів.

Командиром батальйону було прийнято рішення 22 жовтня 2024 року вивести наших хлопців з нуля через великі втрати особового складу. Виснажених, поранених, знесилених боями, їх мали відправити на відновлення. Натомість серед ночі на місце відпочинку 210 батальйону,  в ніч на 23 жовтня 2024 року навідались люди в масках та військовій формі через моральний тиск, побиття, застосовуючи вогнепальну зброю (розпочалася стрілянина) силоміць погрузили наших чоловіків в автобуси і вивезли в невідомому напрямку. На сьогоднішній день місце перебування наших чоловіків, братів, батьків  - військовий полігон у Харківській області, де вони, виснажені, поранені, хворі проходять виснажливі навчання.

Організувавшись та колективно звернувшись до всіх інстанцій, ми отримали купу агресії, погроз, насмішок, але не отримали змістовної відповіді з якою метою 425 ОШБ спільно з 110 бригадою силоміць вивезли військових.

Тому ми просимо допомогти нам розібратись, і знайти наших рідних. Повернути їх у склад 120 бригади в повному складі 210 батальйону для відновлення, проходення ВЛК та подальшого несення служби на вірність Українському народу та Суверенітету нашої держави. Наші чоловіки і надалі готові віддано захищати Україну від нещадного ворога. Але тільки в складі 120 бригади. З ряду вищезазначених причин вони фізично, морально психологічно не можуть проходити службу в штурмових бригадах, адже це призвиде до каліцтва, а в подальшому і до смерті військових. Ми благаємо вас допоможіть знайти нам правду і запобігти свавіллю та беззаконню".

Контакт для комунікації та спілкування 093-186-77-28 – Ревацька Леся Володимирівна.

Електронна адреса lesarevacka2020@gmail.com

поштова адреса вул.Коцюбинського, 35, кв.10, м. Вінниця, 21001