На парламентських виборах у Грузії перемогла правляча партія "Грузинська мрія"

Попри заперечення опозиції, уряд буде сформовано на першому засіданні.

wikipedia.org

Центральна виборча комісія Грузії оголосила про перемогу правлячої партії "Грузинська мрія" на парламентських виборах, що відбулися 26 жовтня. Політсила перемогла набравши 54,08% голосів виборців. Ці дані було опубліковано на сайті ЦВК Грузії.

Згідно з результатами, опрацьованими з 3100 із 3111 виборчих дільниць (99,65% голосів), "Грузинська мрія" лідирує з 54,08%. За словами голови ЦВК Георгія Каландарішвілі, чотири найбільші прозахідні опозиційні партії у сумі набрали 37,58% голосів.

На цей час залишаються непорахованими кілька ділянок за кордоном, і остаточні дані будуть оновлені після їх обробки. Крім "Грузинської мрії", до парламенту проходять "Коаліція змін" (10,92%), "Єдиний національний рух" (10,12%), "Сильна Грузія" (8,72%) та "За Грузію" (7, 76%). Інші партії не подолали 5% бар'єр.

Як пише "Ехо Кавказу", прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що перше засідання парламенту пройде у звичайному режимі. Він запевнив, що уряд буде затверджено, попри відмову опозиції визнавати результати голосування. Політик також заявив, що в опонентів просто "забракло гідності змиритися з черговою поразкою".

- За всі ці роки вони жодного разу не змогли ухвалити результати виборів, гідно ухвалити свою поразку. Вони зазнали поразки вдев'яте. Будь-яка спроба оскаржити конституційний пристрій є неприйнятною, - сказав Кобахідзе.