Астронавт NASA потрапив до лікарні після місії на МКС

Медики госпіталізували його одразу після повернення на Землю.

x.com/SpaceX/

Одного з астронавтів NASA госпіталізували після повернення з Міжнародної космічної станції, де екіпаж місії провів майже вісім місяців. Про це пише AP News.

Після двомісячної затримки астронавти місії Crew-8 приземлилися у Мексиканській затоці, неподалік узбережжя Флориди. Повернення на Землю пройшло стандартно: космічний корабель SpaceX Dragon здійснив посадку, після чого капсулу з трьома американськими та одним російським астронавтом підняли на евакуаційний корабель. Усім членам екіпажу було проведено звичайний медичний огляд.

Як пише видання, відразу після посадки в одного з астронавтів виникли "медичні ускладнення", і організатори місії вирішили провести додаткові обстеження з метою обережності, як повідомили у NASA. Екіпаж доправили до лікарні в Пенсаколі (США), де трьох з них невдовзі виписали та відправили до Космічного центру Джонсона NASA. Один із членів екіпажу залишився під наглядом лікарів у стабільному стані. NASA не розголошує його ім'я та подробиці стану, посилаючись на політику конфіденційності.