Росія випустила вночі по Україні майже сотню ракет і дронів, 44 були збиті ЗСУ

Окупанти застосовували ракети та безпілотники різних типів для атаки на мирну Україну.

REUTERS

Минулої ночі українськими силами було збито 44 безпілотники, запущені росіянами. Усього по наших містах та селах було запущено окупантами 98 ракет та дронів. Про це повідомили у пресслужбі Повітряних сил.

- Щодо ударних БпЛА, то внаслідок протиповітряного бою станом на 12.00 підтверджено збиття 44 ворожих БпЛА у Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій та Курській областях. Один БПЛА вийшов із повітряного простору у напрямку Білорусі. 44 російські безпілотники локаційно втрачені, ще 1 ворожий БПЛА – у повітряному просторі України, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, у ніч проти 26 жовтня армія РФ атакувала Україну ракетами різних типів, ударними БпЛА типу Shahed та дронами невстановленого типу. Усього було виявлено нашими силами 3 балістичні ракети Іскандер-М/KN-23, 2 керовані авіаційні ракети Х-59, 2 ракети невстановленого типу. Також ворог застосував 91 ворожий БПЛА.

- Ракетами ворог вдарив об'єктами цивільної інфраструктури Сумщини та Дніпра. На жаль, є загиблі серед цивільного населення, – наголосили у ВС.