Україну накрила магнітна буря, "штормити" буде усі вихідні

Метеочутливих людей попередили про небезпеку здоров'ю.

AstroGraphix_Visuals з сайту Pixabay

Люди, чутливі до змін погоди, можуть зіткнутися із погіршенням самопочуття, оскільки у суботу, 26 жовтня, очікується магнітна буря. Про це повідомили у Центрі прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

За прогнозом фахівців, сила магнітної бурі 26 жовтня матиме К-індекс 5. Нагадаємо, що потужність магнітних бур варіюється від 2 до 9, і чим вищий цей індекс, тим сильніші магнітні коливання. Таким чином, буря з К-індексом 5 вважається подією червоного рівня. Вчені відзначають, що вже в неділю, 27 жовтня, К-індекс знизиться до рівня 2, що означає ослаблення магнітної бурі. Також фахівці попередили, що сонячна активність може змінитися будь-якої миті.

Під час магнітних бурі багато людей відчувають погіршення самопочуття. Найчастішими симптомами є: головний біль, запаморочення, нудота, біль у серці, слабкість, сонливість, біль у суглобах та спині, підвищення тиску, загострення хронічних захворювань. Медики радять у такі дні уникати фізичної та емоційної напруги, більше відпочивати та гуляти на свіжому повітрі.