Обвинувачені у зґвалтуванні неповнолітньої на Закарпатті вирішили мобілізуватися

Для цього вони поїхали в Обухівський ТЦК, хоча постійно проживають у Закарпатській області.

Getty Images

Обвинувачені у справі про зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті вирішили мобілізуватися до ЗСУ, і тому не з'явилися на суд. Про це повідомили адвокати дівчини на із юридичної компанії "Міллер"

За їх словами, обвинувачені вирішили мобілізуватися до ЗСУ в Обухівському РТЦК у Київській області, хоча постійно проживають у Закарпатській області.

- Обухівський РТЦК, ймовірно, допомагає обвинуваченим у справі про зґвалтування дівчинки на Закарпатті втекти від правосуддя через мобілізацію. Двоє намагаються уникнути відповідальності. У березні цього року їм виповнилося 18 років, і саме зараз, перед завершенням судового розгляду, обвинувачені вирішили мобілізуватися. При цьому, вони не мають військової освіти, не служили строкову службу та не є офіцерами запасу, тому їх не можуть мобілізувати без добровільної згоди. Проте зараз вони чомусь поїхали саме до Обухівського РТЦК у Київській області, хоча постійно проживають у Закарпатській області? - йдеться у дописі.

Також адвокати зазначають, що аналогічна ситуація й саме з Обухівським РТЦК була у Кагарлицькій справі, коли обвинувачені у зґвалтуванні поліцейські також вирішили мобілізуватися саме перед оголошенням вироку.