В інтернаті на Закарпатті дітей змушували працювати, відбирали кошти та били, - Лубінець

Керівництво одного з будинків-інтернатів на Закарпатті примушувало дітей працювати, відбирало їхні особисті кошти та знущалося фізично.

Керівництво одного з будинків-інтернатів на Закарпатті примушувало дітей працювати, відбирало їхні особисті кошти та знущалося фізично. Про це розповів Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

- Вихованців закладу використовували як безкоштовну робочу силу для збирання яблук у приватному садку одного з підприємств. Директор будинку-інтернату побив вихованця. У вихованців вимагали кошти для того, щоб купувати меблі у будинок-інтернат, - заявив Лубінець.

У сейфі заступника директора інтернату знайшли банківські картки, паролі до них, відкриті рахунки в банку та документи всіх дітей закладу. Вихованці повідомили, що для доступу до своїх коштів їм потрібно було писати заяви з проханням.

Після моніторингового візиту представник омбудсмена звернувся до правоохоронних органів із заявою про виявлення ознак кримінального правопорушення. Поліцейські Закарпатської області вже здійснили огляд місця подій, допитали директора та вилучили документи.