Кличко відсторонив заступника Прокопіва після розслідування журналістів про збагачення

Матеріал був опублікований у Bihus.Info.

kmr.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко тимчасово відсторонив свого заступника Володимира Прокопіва та закликав відповідні органи перевірити інформацію Bihus.Info. Про це Кличко написав у Facebook, зазначивши, що звертається до НАБУ, Нацполіції та інших органів з проханням про перевірку фактів, викладених у розслідуванні журналістів.

- Я звертаюся до правоохоронних і антикорупційних органів перевірити факти, викладені журналістами-розслідувачами Bihus Info щодо заступника голови КМДА Володимира Прокопіва. А також на час перевірки, задля її обʼєктивності, відсторонюю Прокопіва від виконання обовʼязків заступника голови КМДА із самоврядних повноважень, - зазначив Віталій Кличко у дописі.

Йдеться про дослідження Bihus.Info, у якому викладені факти збагачення самого заступника, його родини, а також його кола спілкування - друзів та оточення. Матеріал у двох частинах днями був опублікований, і з нього випливає, що Прокопів міг користатись службовим становищем задля збагачення.

Володимир Прокопів у Facebook так прокоментував своє відсторонення:

- За всі роки своєї публічної діяльності, роботи в органах місцевого самоврядування, на державній службі я завжди був відкритим до журналістів. Що, власне, вони і підтвердили у своєму матеріалі. Я не маю чого приховувати, тому і сам, коли почали телефонувати родичам та моїм друзям, запросив їх на чесну розмову. Майже дві години я відповідав на усі запитання, які цікавили журналістів. Я з повагою ставлюся до роботи правоохоронних органів та інших контролюючих державних служб.  Тому, якщо останні будуть вбачати у моїх діях ознаки порушень, готовий і відкритий до перевірки.  Для мене важлива моя репутація та чесне імʼя моєї родини, - йдеться у дописі.

Також Прокопів зазначив, що за посаду заступника голови КМДА ніколи не тримався, тому вже написав заяву на звільнення.

Володимир Прокопів і його рідня станом на момент розслідування володіли великим будинком у котеджному містечку "Коник", будинком в елітному передмісті столиці, Ходосівці, квартирами у нових ЖК, а ще - сотнями квадратів комерційної площі у численних новобудовах столиці. Журналісти кажуть, що безліч питань викликає якраз спосіб і хронологія їхньої появи.

Володимир Прокопів є багаторічним депутатом Київради, її колишнім секретарем, очільником фракції "Євросолідарність". Вже чотири роки він працює заступником Кличка у КМДА.