Від урагану "Хелен" у США загинула сім’я біженців із Херсона

Тіла загиблих знайшли за 10 миль від дому родини.

Getty Images

Унаслідок урагану "Хелен" у Північній Кароліні загинула родина українців із Херсона, які виїхали до США, рятуючись від війни. Про це повідомило USA Today.

Анастасія Новітня-Сеген разом з чоловіком Дмитром Сегеном, 13-річним сином Євгеном та мамою Тетяною Новітньою евакуювалися з Херсона на початку повномасштабного вторгнення. Сім’я виїхала через територію Росії, постійно хвилюючись, що їх зупинить російська влада. Їм вдалося пройти через кордон до Латвії, а потім через Литву в’їхати до Польщі, де вони зупинилися в будинку друга сім’ї.

Родина Сегенів місяцями долала бюрократичний лабіринт, щоб отримати дозвіл на в’їзд до США. Улітку 2022 року сім’ю прийняли на гуманітарну програму США з тимчасового проживання для українських біженців і вони поїхали до родичів у Мікавілі, що в Північній Кароліні. Там родина місяцями жила в домі сестри Анастасії, перш ніж вони переїхали в будинок неподалік.

Племінниця Анастасії, Ліза Гіндінова, яка у 2016 році переїхала до Нью-Йорка, розповіла, що востаннє говорила з тіткою ввечері 26 вересня. До того моменту, як ураган "Хелен" вийшов на сушу у Флориді, протягом днів на заході Північної Кароліни тривали проливні дощі. Річка Саут-Ту біля будинку Сегенів почала підійматися. Рано-вранці наступного дня річка піднялася майже на 2 метри за сім годин, вода затоплювала будинки, а очевидці порівняли побачене з "океаном". Кілька днів дзвінки Сегенів залишалися без відповіді. Не маючи додаткової інформації, племінниця Ліза полетіла до Північної Кароліни з матір’ю, вирішивши самостійно розшукати родичів. Шериф Північної Кароліни показав їм золоту сережку на тілі померлої жінки, і Гіндінова відразу впізнала, що вона належить її тітці.

Пошукова група знайшла тіло Анастасії за 10 миль від дому родини, в горах поблизу Ешвілла. Приблизно за милю звідти знайшли тіло чоловіка Анастасії Дмитра. Його впізнали за відбитком пальця.