Сили оборони завдали ударів по аеродрому та військовому заводу Росії, - Генштаб

На заводі, де пролунали вибухи, виробляються хімічні речовини для артилерійських боєприпасів та фугасних авіабомб.

t.me/GeneralStaffZSU/18094

У ніч на неділю, 20 жовтня, Сили оборони України завдали масованого удару по військовому аеродрому в Липецькій області та військовому заводу в Нижегородській області на території Росії. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

- Сьогодні вночі завдано вогневого ураження по інфраструктурі військового аеродрому «Липецьк-2», що в Липецькій області рф. Зокрема, ціллю були склади боєкомплекту, місця зберігання паливно-мастильних матеріалів та авіаційної техніки. Відомо, що на аеродромі базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил ворога, - розповіли у штабі.

Також Сили оборони України атакували федеральне підприємство «Завод ім. Є.М. Свердлова» у місті Дзержинськ Нижегородської області РФ. Там виробляються хімічні речовини для артилерійських боєприпасів та фугасних авіабомб. Також, за наявною інформацією, на території заводу зберігалися керовані авіаційні бомби.

В районах обох об’єктів фіксувалися численні вибухи, а також відмічалася активна робота ворожої ППО. Результати ураження ворожих цілей ще уточнюються.