Україна посмертно нагородила добровольця з Чехії, який загинув у боях за нашу країну

Держнагороду вручили батькам загиблого бійця.

t.me/Ukraine_MFA/3852

Посол України в Чехії Василь Зварич вручив орден "За мужність" батькам загиблого чеського добровольця Карела Кучера, який боронив український народ від російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства закордонних справ.

- У Празькому Граді відбулася церемонія вручення ордена "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно) батькам Карела Кучери – чеського добровольця, який героїчно загинув, захищаючи Україну від російської агресії. Нагороду вручив Посол України у Чехії Василь Зварич, висловивши глибоку вдячність родині загиблого, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, Карел Кучер був талановитим фотографом. З початку вторгнення РФ він приєднався до українських бійців та обороняв Україну від ворога. 23-річний доброволець загинув у бою за Бахмут у березні 2023 року.

За даними The Washington Post, з початку повномасштабної війни тисячі добровольців вирішили воювати за Україну зі співчуття. Переважно це люди із західних країн та пострадянських держав. Міжнародний легіон приблизно складається з 20 000 іноземців понад 50 національностей. Щонайменше 50 громадян США загинули за Україну на цій війні. Більшість із них були ветеранами.