Після заморозків до України повернеться потепління, - Укргідрометцентр

Погоду на території України визначатиме антициклон, який прийшов із півночі.

Rebekka D із сайту Pixabay

У другій половині жовтня погода в Україні знову помітно зміниться. До вівторка, 22 жовтня, у більшості областей очікуються нічні заморозки до -5 градусів. Однак незабаром країну накриє хвиля теплішого повітря, що призведе до припинення заморозків та підвищення денних температур. Про це в інтерв'ю повідомила синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

- Трохи тепліше, буквально на кілька градусів, повітряна маса із заходу може надійти на територію України, але ці кілька градусів будуть вирішальними щодо заморозків. З вівторка нічні заморозки припиняться. Якщо вони й будуть, то досить локальні і лише на ґрунті, а денні температури почнуть поступово зростати. Буде досить комфортно, як для другої декади жовтня, +11…+16 градусів, - розповіла фахівець.

Як зазначила синоптик, короткочасні дощі можливі лише в окремих регіонах найближчими днями, але потім опади припиняться. До кінця місяця дощів не передбачається. Погоду на території України визначатиме антициклон, який прийшов із півночі. За її словами, найвищі показники очікуються 21-24 жовтня.

- Потім температури утримуватимуться в межах +10...+15 градусів вдень, вночі +2...+7 градусів, - спрогнозувала Птуха.