До Землі наближається небезпечний астероїд розміром зі стадіон

У NASA заявили про готовність вжити радикальних заходів у разі загрози для нашої планети.

urikyo33 з сайту Pixabay

До Землі наближається великий астероїд, який NASA вважає потенційно небезпечним. Його діаметр становить 719 футів, що можна порівняти з розміром стадіону. Хоча він не є безпосередньою загрозою для нашої планети, його спостереження дасть NASA важливі дані для майбутніх досліджень і підготовки до можливих космічних загроз, пише Daily Express US.

NASA відстежує понад 20 000 астероїдів, щоб своєчасно реагувати на будь-які потенційні небезпеки. 2021 року астероїд RV-50 виявився одним із п'яти, які підійшли до Землі на небезпечно близьку відстань — менш як 7,5 мільйона кілометрів, що приблизно в 19,5 раза перевищує відстань до Місяця. Попри мінімальний ризик, NASA приділило увагу цьому об'єкту через його потенційну загрозу.

У заяві йдеться про те, що у випадку, якщо астероїд стане реальною загрозою, NASA готове запустити місії для його знищення або відхилення. У крайніх випадках може бути використана навіть ядерна зброя. Хоча такі сценарії малоймовірні найближчим часом, NASA вже розробило стратегію запобігання катастрофі.