Глава МЗС закликав Захід відреагувати на військових КНДР у Росії - "вони вторгаються до Європи"

Євроатлантична спільнота має усвідомити той факт, що КНДР вторгається до Європи разом із Росією.

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга наголосив, що Захід має відреагувати на перекидання Північною Кореєю своїх військових до Росії для війни проти України. Таким чином, КНДР фактично вторгається до Європи, написав він у мережі Х.

Він нагадав, що Північна Корея допомагає Росії вести війну проти України своєю зброєю та людьми. І мова не про найманців, а про регулярні війська, які будуть використовувати як гарматне м'ясо.

- Євроатлантична спільнота має усвідомити той факт, що КНДР вторгається до Європи разом із Росією, і діяти негайно. Росія серйозно посилює свою агресію, залучаючи КНДР у війну. Ми вимагаємо негайної та жорсткої реакції від євроатлантичної спільноти та світу, - наголосив міністр.

Він додав, що найкращою реакцією Заходу буде повна підтримка та реалізація плану перемоги президента України Володимира Зеленського. За словами Сибіги, через те, що Росія розширює масштаби війни, союзники України мають розширити військову допомогу ЗСУ. Зокрема, йдеться про зняття обмежень на дальні удари, початок перехоплення російських ракет та безпілотників над Україною, розширення запрошення до НАТО та збільшення інвестицій у виробництво озброєнь в Україні.