Україна та Румунія підписали Угоду про співпрацю у надзвичайних ситуаціях

У МВС наголосили, що Україна завжди готова підставити дружнє плече у сфері цивільного захисту населення.

mvs.gov.ua

Україна та Румунія підписали Угоду про співробітництво у сфері запобігання, обмеження та пом'якшення наслідків НС. Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив за підсумками візиту до Румунії, йдеться у заяві відомства.

- Взаємодопомога – ключове слово не лише у тексті Угоди, але й у характеристиці відносин між МВС України та Румунії. Пожежно-рятувальні відомства наших країн оперативніше реагуватимуть на запити про допомогу і працюватимуть разом над запобіганням виникненню надзвичайних ситуацій, - повідомив глава МВС.

Клименко зазначив, що українські рятувальники мають неоціненний досвід роботи у надскладних умовах. І попри повномасштабну війну Україна завжди готова підставити дружнє плече у сфері цивільного захисту населення.

- Зі свого боку нам цікавий досвід роботи румунської системи оповіщення населення про загрози RO-Alert. Тому домовилися з міністром Предою про направлення фахівців ДСНС України до Румунії для більш детального вивчення цієї системи та проведення спільних тренувань. Підсилюємо громадянську безпеку разом, - наголосив міністр.