Працівнику Укрзалізниці, який наводив удари РФ, присудили довічне

Чоловік готував координати для російських атак на військову та критичну інфраструктуру регіону.

ssu.gov.ua

За рішенням суду працівник Укрзалізниці, який працював на російські спецслужби, отримав довічний термін позбавлення волі. Він працював на Дніпропетровщині, де й наводив спецслужби Росії на ешелони ЗСУ та інфраструктуру. Про це повідомила пресслужба СБУ.

- Зловмисник готував координати для російських атак на військову та критичну інфраструктуру регіону. Основними цілями ворога були залізничні вузли, що використовуються для перевезення важких озброєнь та боєприпасів на передову. Також росіян цікавили місця зосередження особового складу й військової техніки українських військ, які були залучені до виконання бойових завдань, - розповіли силовики.

Контррозвідники Служби безпеки викрили зрадника ще на початковому етапі його підривної діяльності й затримали у січні. За даними слідства, 39-річний залізничник потрапив у поле зору окупантів через свої коментарі у прокремлівських Тelegram-каналах, якими схвалював війну Росії проти України.

Після дистанційного вербування агент перебував на зв'язку з кадровим співробітником ФСБ, особу якого встановлено СБУ. Під час обшуків у зрадника було вилучено мобільний телефон із доказами роботи на ворога. Суд визнав його винним у державній зраді, скоєній в умовах воєнного стану, і засудив до довічного ув'язнення.