На Україну насувається антициклон - у вихідні вдарять заморозки

У всіх регіонах очікується різке похолодання найближчими днями.

Anatoly Kalmykov/Pixabay

Україну накриє 19 та 20 жовтня антициклон, який принесе із собою заморозки. Також у низці областей очікуються дощі. Про це повідомила у своєму телеграм-каналі синоптик Наталія Діденко.

- У суботу та неділю дощі можливі на Луганщині, Донеччині, Запоріжжі, у Криму та на Дніпропетровщині. На решті території України 19-20 жовтня переважатиме суха погода із сонячними проясненнями. У західній частині України будуть тумани зі зниженням видимості до 300-500 метрів. Вночі заморозки всюди, окрім південного сходу України, – спрогнозувала синоптик.

За даними Діденко, вдень 19 жовтня різке похолодання очікується у Луганській та Донецькій областях, а також у Дніпрі та Запоріжжі. Там температура повітря опуститься до +6...+9 градусів. У західних областях та на Одещині буде найтепліша погода. Протягом дня у цих регіонах стовпчики термометрів покажуть +11...+15 градусів. На решті території України, зокрема у столиці, очікується +8...+12 градусів.

- У Києві у вихідні буде прохолодно, свіже повітря покаже вночі +1...+4 градуси, місцями заморозки, вдень +10...+11 градусів, - наголосила фахівець.

Наступного тижня до України повернеться тепло. Потепління до +12...+17 очікується у країні з понеділка, 21 жовтня. Йдеться про всі регіони України.