Перший кешбек за українські товари виплатять 22-31 жовтня

Держава перерахує сумарно 37,2 млн грн більш як 600 тисячам людей.

Зображення Tung Lam із сайту Pixabay

Уперше держава виплатить кешбек за купівлю українських товарів у період з 22 по 31 жовтня — за вересень. Про це 18 жовтня у своєму фейсбуці повідомила перший віцепрем'єр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

- Вже за кілька днів українці отримають свій перший кешбек, який зможуть витратити на послуги. Перша виплата «Національного кешбеку» відбудеться з 22 до кінця місяця. Держава перерахує сумарно 37,2 млн грн більш як для 600 тис. людей. Саме стільки українці накопичили кешбеку за вересень, - написала вона.

Свириденко нагадала, що за виплачений кешбек можна задонатити на ЗСУ, придбати військові облігації або витратити нараховані кошти на  послуги — комунальні, медичні, транспорт, купити квитки у кіно чи на концерт, оплатити спортзал чи навчання. 

Коли кошти будуть виплачені, у застосунку "Дія" у розділі «Національний кешбек» буде показано, що кошти перейшли із розділу "накопичено" у розділ "виплачено". 

- І це дуже важливий момент — умовою виплати кешбеку є активація картки для виплат в Дія. Хто не активував в Дії свою картку для виплат, а таких споживачів понад 300 тис., має це зробити. Кошти нікуди не зникнуть, будуть виплачені в листопаді. Отриманий кешбек не буде оподатковуватись, - додала міністр економіки.