Умєров підтвердив, що партнери цікавляться зниженням мобілізаційного віку в Україні

Київ, за словами міністра, пояснює, що ухвалений парламентом закон дозволяє мобілізувати людей лише з 25 років.

facebook.com/rustemumerov.ua

Міністр оборони України прокоментував інформацію про те, що США “тиснуть” на президента Володимира Зеленського щодо зниження мобілізаційного віку до 18 років. За словами Рустема Умєрова, партнери України «хочуть зрозуміти, чому ми не мобілізуємо людей від 18 до 25». Про це він сказав на брифінгу 18 жовтня, повідомило Радіо Свобода.

- Коли мене питають про мобілізацію, я кажу, що ми провели разом із парламентом закон, у якому чітко зрозуміло, як входить у периметр людина, як він стає військовозобов’язаним, як тренується, як виходить із периметра, – заявив міністр.

Він додав, що іноді відбуваються обговорення цього питання, оскільки партнери України «хочуть зрозуміти, чому ми не мобілізуємо людей від 18 до 25». Українська влада, за його словами, пояснює, що такою була умова Верховної Ради, яка дозволила уряду мобілізувати людей з 25 до 60 років.

На питання, чи рішення щодо мобілізації можуть змінитися, голова Міноборони відповів, що “ми завжди хочемо давати вибір людині, щоб вона сама обирала”. 

- Зараз, як ми кажемо, ми працюємо згідно з усіма нормами законодавства. У законодавстві чітко визначено, з 25 і вище. Якщо є бажання когось прийти й служити своєму народу, ми завжди раді, — заявив Умєров.