Лукашенко проситься на переговори України з Росією, а то "відтяпають" пів країни

Про війну в Україні президент Білорусі чомусь заговорив на зустрічі із полярниками.

president.gov.by

Білорусь має бути учасником переговорів України з Росією, щоб за їхніми результатами не довелося віддати половину республіки. Про це заявив Олександр Лукашенко. Про війну в Україні президент Білорусі чомусь заговорив на зустрічі із вченими та учасниками білоруських антарктичних експедицій.

- На переговорах щодо України мають бути присутніми білоруси. Чому? Тому що це наша проблема. Я не хочу, щоб там вирішувалися питання, наші питання без нас. Вони там не відтяпають до Гомеля Полісся, не в цьому річ, але вони можуть ухвалити такі рішення, що завтра половину країни доведеться віддати, — сказав він.

Лукашенко заявив, що попередив про це президента Росії Володимира Путіна, а також говорить про це українцям, але кому саме - не уточнив.

- Вони наразі цілі схеми малюють, вони все роблять, кажуть, що Лукашенка там не має бути. Вони все це роблять з подачі наших втікачів цих та інших, які сидять за кордоном. Чому? Тому що Лукашенка не зломиш, не нахилиш, вибачте за нескромність, він відстоюватиме свої інтереси, — додав він.