Народному депутату Ірині Кормишкіній оголосили підозру в незаконному збагаченні

За даними слідства, вона купила будинок біля Одеси за 20 млн, але офіційно таких грошей у неї не було.

t.me/nabudaily

Чинній народній депутатці України оголосили підозру в незаконному збагаченні на понад 20 млн грн. Про це 17 жовтня повідомили НАБУ та САП. За даними видання “Слово і діло”, підозру оголосили представниці “Слуги народу” Ірині Кормишкіній.

- За даними слідства, у 2021-2022 рр. вона набула у власність активи на суму понад 20 млн грн. За них згодом було придбано будинок на Одещині, в якому народна обраниця наразі проживає. Водночас її офіційний дохід за цей період та заощадження становили не більше 2,7 млн грн, які підозрювана використала на інші цілі. Таким чином, нардеп незаконно збагатилася на суму понад 20 млн грн, — розповіли в антикорупційному бюро.

В антикорупційній прокуратурі зазначили, що будинок поблизу Одеси придбано через юридичну особу. Центр протидії корупції повідомив, що це за їхньою заявою народному депутату оголосили підозру.

- Два роки тому ЦПК звернувся із заявою до Генпрокурора Андрія Костіна і повідомив, що Аллахвердієва отримала у подарунок майже 20 млн грн та швейцарський годинник за 310 тисяч грн, інкрустований 11 білими діамантами. Дарувальником був її батько, але з відкритих даних випливало, що його офіційні доходи не дозволяли робити такі подарунки. Втім, Генпрокурор тоді відмовився розпочати провадження щодо депутатки від "Слуги народу". Ми оскаржили це рішення до ВАКС, який визнав незаконною відмову Костіна відкрити справу стосовно Кормишкіної й зобов'язав Генпрокурора внести відомості до реєстру. Після відкриття провадження справу передали в НАБУ та САП для проведення розслідування і перевірки фактів, викладених у нашій заяві, — розповіли у громадській організації.

Ірина Кормишкіна більше відома за прізвищем Аллахвердієва, але у 2023 році вона повторно вийшла заміж.