Вимикати світло Укренерго 18 червня не буде, але українців просять економити електрику

У компанії назвали період, в який рекомендується використання потужних електроприладів.

REUTERS

В Україні не плануються відключення світла у п'ятницю, 18 жовтня. Водночас в Укренерго закликали людей використовувати потужні електроприлади у період з 10.00 до 16.00. Про це йдеться у заяві компанії.

– 18 жовтня, у п'ятницю, заходи обмеження споживання не плануються. Будь ласка, користуйтеся потужними електроприладами під час найпродуктивнішої роботи СЕС – з 10:00 до 16:00, - зазначено у повідомленні.

З масовими відключеннями світла українці знову зіткнулися у березні. Через атаки Росії по енергооб'єктах в енергосистемі країни був суттєвий дефіцит потужності. Найжорсткіші обмеження для споживачів запроваджувалися у липні та серпні. Тоді мешканці деяких областей залишалися без світла по 12 годин.

Востаннє графіки відключень застосовували в Україні 12 вересня через зниження ефективності сонячних електростанцій та падіння генерації на теплових електростанціях через несприятливі погодні умови. З того часу відключення не вводили, але енергетики щодня закликають українців використовувати електрику дбайливо.