Ізраїль заявив про ліквідацію лідера терористів ХАМАС Ях'ї Сінвара

Смерть Сінвара також підтвердили арабські чиновники.

t.me/yigal_levin

Армія оборони Ізраїлю повідомила про ліквідацію лідера терористів ХАМАС Ях'ї Сінвара під час операції у Газі. Його смерть підтверджують і арабські джерела, пише Sky News.

В офіційній заяві ізраїльських військових йдеться, що особи трьох людей, убитих під час операції в Секторі Гази, поки що не можуть бути підтверджені. Проте, ймовірно, одним із убитих був Сінвар, який є найвищим членом ХАМАС після вбивства Ісмаїла Ханії в липні.

При цьому, як повідомляє репортер Axios Барак Равід, три ізраїльські чиновники підтвердили, що одне з трьох тіл належить лідеру ХАМАС. Це ззасвідчують і арабські урядовці. Наразі останки його тіла доставляють до лабораторії, щоб порівняти із зразками ДНК, взятими у Сінвара під час його багаторічного ув'язнення в ізраїльських в'язницях.

Пізніше у ЦАХАЛі (ізраїльській армії) розповіли, що солдат, який ліквідував Сінвара, є бійцем підрозділу Біслах 17 і проходить курс командирів. Місцеві ЗМІ зазначають, що Сінвар, "ймовірно", ховався під землею в мережі тунелів під Газою після вторгнення ХАМАСу до Ізраїлю.