На Івано-Франківщині чоловік розпилив газ в обличчя співробітнику ТЦК, коли той перевіряв документи

Зловмисника вже затримала поліція.

REUTERS

В Івано-Франківській області чоловік, у якого співробітники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки перевіряли документи, розпилив балончик з газом. Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

- Слідством установлено, що у вересні цього року в одному з населених пунктів Івано-Франківщини працівники РТЦК та СП здійснювали оповіщення військовозобов’язаних громадян про мобілізаційні заходи під час воєнного стану й підійшли до чотирьох чоловіків, які зводили будинок на неогородженій ділянці. Коли військовослужбовці попросили надати для перевірки військово-облікові документи, один із чоловіків розпилив балончик зі сльозоточивим газом в обличчя військовослужбовцю, чим спричинив опіки очей, - розповіли у прокуратурі.

Правоохоронці вже затримали 54-річного прикарпатського мешканця. Його повідомили про підозру за статтею "Загроза чи насильство щодо посадової особи чи громадянина, який виконує громадянський обов'язок". Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.