Українські ветерани вибороли рекордні 188 медалей на першому для себе турнірі Шварценеггера

Українська збірна здобула у столиці Іспанії Мадриді 84 золотих, 58 срібних та 46 бронзових нагород.

facebook.com/7 прикордонний Карпатський загін

Українські ветерани вибороли 188 медалей на першому для себе турнірі Арнольда Шварценеггера. Про це повідомило Міністерство у справах ветеранів України.

- В Іспанії завершилися міжнародні спортивні змагання Arnold Classic Europe серед ветеранів війни та поранених військовослужбовців. Українська національна збірна вперше брала участь у цих змаганнях і здобула рекордні 188 медалей: 84 золотих, 58 срібних та 46 бронзових! - розповіли на сайті відомства.

У турнірі взяли участь представники п’яти країн — України, США, Естонії, Ірландії та Нідерландів. Вони змагались у таких дисциплінах: жим лежачи, ейрбайк, веслування на тренажері та ривок гирі. На батьківщині збірну зустріли міністр у справах ветеранів Наталія Калмикова разом зі своїм заступником Русланом Приходьком. 

- Сподіваюся що ваш приклад стане поштовхом для інших  і все більше ветеранів будуть приєднуватися до занять спортом, — сказала вона.

Калмикова розповіла, що в Україні триває погодження програми, яка передбачатиме щомісячну адресну фінансову допомогу, яку можна буде використати для занять ветеранів у спортивних залах. 

Міжнародні спортивні змагання Arnold Classic Europe тривали з 11 по 13 жовтня. Українська збірна вперше брала участь у цих змаганнях та стала однією з найбільших – 50 ветеранів війни та військовослужбовців. 

Держприкордонслужба розповіла, що чотири прикордонники вибороли на турнірі медалі. Сергій Дубов посів перші місця у жимі гантелі 30 кг лежачи,  ривку гирі 24 кг, ейрбайку. Другі місця виборов у веслуванні на тренажері 100 метрів та веслуванні на тренажері 100 секунд, а в командному веслуванні посів третє місце. Роман Мещеряков здобув друге місце в ейрбайку. Владислав Шатіло у вправі "жим штанги 70 кг на кількість разів" виборов «золото», у веслуванні на тренажері 100 секунд – «срібло», у ривку гирі 16 кг – «золото». Сергій Наглій у веслуванні на тренажері 100 метрів посів 2-ге місце, а у веслуванні на тренажері 100 секунд - 3-тє.

Arnold Classic Europe - міжнародний спортивний фестиваль, заснований у 2011 році Арнольдом Шварценеггером. Щорічно участь у змаганнях беруть тисячі спортсменів із понад 50 країн світу.