Партнерів необхідно "рухати вперед", - Зеленський на критику Плану перемоги

Президент відповів, чому в документі є пункти, які партнери відхилили раніше, зокрема, зняття обмежень на удари по Росії.

president.gov.ua

Деяких партнерів необхідно "рухати вперед". Так президент України Володимир Зеленський відповів на питання, чому в його Плані перемоги багато пунктів, які вже відхилили у минулому. Про це повідомила LIGA.net.

- У Плані не так багато пунктів, тому що є деякі секретні документи й деякі дуже важливі чутливі пункти, – сказав він перед засіданням Європейської Ради в Брюсселі.

Зеленський навів приклад того, як Україна просила зняти обмеження на використання далекобійної зброї по території Росії. Президент зазначив, що усі партнери були проти цього. Проте потім Україна сама почала виробляти свої далекобійні озброєння – і після цього більшість партнерів "почали думати про це, як забезпечити" такі дозволи на удари.

На думку глави держави, тепер необхідно "рухати вперед" деяких партнерів. Цього можна досягти тільки з єдністю у Євросоюзі – і в такий спосіб можна впливати не тільки на лідерів країн усередині блоку, але й за його межами.