У "Дії" запустили рекрутинг до Армії дронів – можна вибирати «топові військові частини»

Рекрутинг у Дії нагадує пошук роботи на сайті з вакансіями, запевняють у Міноборони.  

diia.gov.ua

У застосунку "Дія" з’явилась функція, яка дозволяє самостійно записатись до Армії дронів. Про це повідомили міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та пресслужба Мінцифри.

- Додали можливість долучитися до підрозділів БпЛА без відвідування ТЦК. Подаєте заяву за кілька кліків, проходите співбесіду та підписуєте контракт. Після подання заяви потрапите тільки в той підрозділ, який обрали. Жодного "розподілу" та мобілізації через ТЦК, все вирішуєте ви і на базову військову підготовку йдете з вже підписаним контрактом. Придатність до служби також підтверджуєте самостійно ще на етапі подання заяви, тому проходити ВЛК не потрібно, - зазначив Федоров.

Він наголосив, що в "Дії" можна вибирати «топові військові частини, які спеціалізуються на безпілотниках, та показують найкращі результати по ураженнях».

У міністерстві своєю чергою заявили, що рекрутинг у "Дії" нагадує пошук роботи на сайті з вакансіями. У застосунку за фільтрами потрібно обрати бригаду або підрозділ, у який людина хоче потрапити, далі – надіслати одну чи декілька заяв.

Також потрібно самостійно обрати напрям, пов’язаний із БпЛА, — від оператора будь-якого дрона до інженера. Далі рекрутер запрошує кандидата на співбесіду і підрозділ підписує з ним контракт.