Ученицю, яка напала на вчительку ліцею на Хмельниччині, переведуть до іншого закладу

Дівчина має особливі освітні потреби і потребує інклюзивного навчання.

Вихователька Летичівського ліцею №1 Хмельницької області не буде судитися з ученицею, яка на неї напала під час уроку. Дівчина має особливі освітні потреби і потребує інклюзивного навчання. Про це йдеться на офіційній сторінці Освітнього омбудсмена Сергія Горбачова у Facebook.

- Педагогічна працівниця, яка зафіксована на відео, здійснювала необхідну самооборону, при цьому вона не допустила перевищення меж необхідної оборони і водночас діяла професійно, намагаючись словесно заспокоїти ученицю. З доповідної записки, яка була надана педагогічним працівником на ім’я директора ліцею, вбачається, що педагог не має претензій ні до батьків, ні до учениці, враховуючи її особливості, - говориться в повідомленні установи.

Батьки дівчини планують перевести її на інклюзивне навчання і вже готують необхідні документи для психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини.

14 жовтня співробітниця Служби освітнього омбудсмена Надії Лещик розповіла, що побачила у мережі відео агресивної поведінки учениці Летичівського ліцею. За її словами, на відео учениця намагається вдарити вчительку, а та її стримує. Декілька разів учениці вдається схопити за волосся вчительку, а потім вона б'є педагога ногами.